Jean Dark's I-kull

Lite klipp och bilder av valparna i I-kullen (chinese crested dog). Jean Dark Imagine (tik), Jean Dark Indian Sunset (tik) och Jean Dark I Do I Do I Do I Do I Do (0-5 veckor). Min första "film/video" på flera år, så jag är medveten om att den inte är så bra, det finns ingen tajming eller röd tråd i den och musiken passar inte jättebra ihop med klippen alltid - men men.. Imagine - Elton Johns "Imagine" sjungs av Declan Galbraith Indian Sunset - Elton John I Do I Do I Do I Do I Do - ABBA


Kaninbebisar

Idag föddes Bellas ungar - sex yggepyggesmå, långörade bebisar.
Eftersom att Bella tydligen är så fin och Cento, pappan, också är det
så får vi väl hoppas att ungarna också blir det :) Ska bli så kul att få följa dem!


Babysar ikväll?

Vi misstänker att Spökas små ungar tänker komma ikväll, så vi får vänta och se :)

Spy-sjukling

Ja, min lilla spyhund (Luna) fick i torsdags följa med till fabror doktorn (aka veterinären) för att undersöka varför hon "kräks" så mycket.
Tydligen var några grejer i halsen (som jag inte kommer ihåg namnet på) inflammerade på min lilla stackare :/
Vi fick iallafall medecin, så vi får hoppas att det hjälper, och att det här går över snart.

Worst day.. EVER

Jag som faktiskt inte brukar bli på ordentligt dåligt humör var rena rama tjurskallen imorse..
För det första är jag "förkyld", dvs att jag hostar ut lungorna, och får ju då stoppa tillbaka dem hela tiden, vilket är riktigt irriterande.. Förutom den lilla bagatellen har jag äran att få en snorig, rinnande näsa och självklart *trumvirvel*..: HUVUDVÄRKEN! Vad mer kan man begära av en förkylning, lixom? Okej, jag skulle kunna vara riktigt, ordentligt hes och ha jätteont i halsen, men man ska ju vara nöjd med det man har. Uppskatta det goda i livet.

Förutom detta hade Luna en riktigt dålig kväll - hon kräktes, och kräktes, och kräktes, och kräktes, och kräktes, och kräktes. Och kräktes. Egentligen var det inte stora, riktiga kräkhögar, det var mer halvsnuskiga slemhögar. Sådant som man vill undvika att ha i sängen, och man vill framförallt inte ha det på sig.
Självklart, i enlighet med alltings jävlighet aka Jantelagen, så händer detta alltid nattetid. Gärna när man är förkyld, trött och har gått och lagt sig försent (och gärna när man sovit för lite dagarna innan!).
Så, när ens tiomånader gamla lilla vovve börjar kräkas mitt i natten, och man är så T R Ö T T, vad gör man?
Vad gör man, vad gör man? Jag började helt enkelt med att lägga mig längst ut vid sängkanten, eftersom att Luna placerade slemhög nummer ett uppe vid min mage ungefär, i mitten av sängen. Praktiskt.

Slem/kräkhög nummer två hamnade med ett plask på mitt ben. Som tur är har jag massor av toalettpapper på mitt rum (och en vattenspruta), eftersom att min näsa väcker mig lite då och då när jag får lite svårigheter att andas. Tack och lov var det faktiskt inte så mycket, så det gick att torka och tvätta bort.
Några numerlösa slemhögar placerades lite här och var (jag hann faktiskt sätta ner henne på golvet några gånger, jag har nämligen superreflexer när det gäller kräkssignaler. Även när jag sover, jag vaknar på en sekund :p). 

Det hela fortsatte med att Luna kräktes innanför täcket - jag fick vända den äckliga sidan uppåt och bortåt -, hon kräktes vid mina ben - benen fick hänga ut över sängkanten -, hon kräktes precis bredvid mig, ytters på kanten - jag och Saga, Vanilla, Luna, China, Spöka och Socker rullade in oss som en koldolme i täcket - Luna kräktes innanför täcket som då slutligen fick acceptera sitt nederlag och kasseras. Teddyfilten i datorstolen fick den nya rollen som täcke, och handduken fick bli liggunderlag.

Allt som allt väckte Luna mig minst sju gånger, dvs lite mer än en gång i timmen. Men vad ska man göra? Jag kan ju inte slänga ut henne och låta henne sova ensam i vardagsrummet, det var ju inte hennes fel att hon mådde dåligt (dock måste jag erkänna att efter att ha blivit väckt ett antal gånger började jag faktiskt bli riktigt irriterad och sur).

Ett riktigt gnäll-inlägg, men som grädde på moset hade jag dessutom en härlig mensvärk. Vilken toppendag det blev idag, va! Jag hade vanligtvis kunnat klara den här hemska natten om det inte varit för min lojala vän huvudvärken..
Haha, skumt inlägg, men jag är trött och har sovit för lite, då finns det ändå en liten ursäkt för knasigheterna..

Barnvakt

Idag har jag vattnat, tvättat, vattnat, tvättat, bråkat..
Mamma Lady är nämligen sjuk, och "hon har nyss fått sex små barn" som behöver skötas om.
Alla är små, vita, ulliga, söta siamesbebisar, och eftersom att mamma inte riktigt har orken
att tvätta alla hjälper vi såklart till så att de ska kunna kissa och bajsa ordentligt.
Små kattbebisar kan nämligen inte kissa och bajsa själva i början, utan mamman måste tvätta för att det ska komma ut.
Jag har även fått tvinga i Lady vatten eftersom att hon inte dricker ordentligt, och katter
är väldigt känsliga för att bli uttorkade, så hon ska ha vatten varannan timme.

Trots att Lady mår lite pyton är hon faktiskt otroligt duktig.
Hon matar och håller koll på sina små, och även om tvätten på alla sex
inte funkar perfekt är hon superduktig ändå - tänk att ha sexslingar och vara sjuk..!

Dessa små sexslingar har iallafall hytt med sina små, ulliga, gulliga, mjuka, vita tassar åt mig idag.
De vill nämligen inte alls bli tvättade av mig, de vill ner till sin mamma, nu, direkt!
De som redan har öppnat ögonen plirade så surt en liten kattbebis på några
dagar bara kan, vevade med sina små nävar och använde så
mycket av lungkapaciteten de kunde förmå sig till och skrek i högan sky.
Jag, ruskigt förkyld, hostig och snorig, och Lady, trött och sjuk, gjorde iallafall vårt bästa idag med dessa
små envisa vildingar, som nu sover gott, tättintill både varandra och sin mamma.
Man kan ju inte säga annat än att de faktiskt är otroligt söta! ♥

Jean Dark Gaston, någon dag gammal, Ladys förra kull (G-kullen, 2011)

Kurs á la kurs

Såå, idag har jag snokat runt lite och hittat agilitykurser :)
Trots mitt tidiga snokande för någon vecka sedan låg dessa konstigt nog inte ute (?), iallafall inte så att jag kunde se dem, och därför får jag efteranmäla, iallafall kursen jag ska gå med Saga (Tävlingsförberedande, klass 1). Jag och Saga har ju hunnit avverka både grund- och fortsättningskurs, så det skulle ju vara kul att komma ut på tävlingsbanan någon gång.. ^^

Den andra kursen är en grundkurs i agility (igen), som jag denna gång tänkte gå med Luna - då blir det kurs på båda tisdagar och torsdagar med mina små sessor - det ska bli jätteroligt, jag tror faktiskt att Luna kan bli riktigt duktig då hon är vääldigt smart!
Håll tummarna för att Luna kommer in på sin kurs, hon var på gränsen för ung, och den var dessutom full (det gick inte att anmäla längre, men jag skickade ett mejl). Hoppas, hoppas!
(Kurserna hålls på Väsby brukshundsklubb).


Vroomsvisch?

Nu åker vi snart till Arlanda, och sedan: mot Frankrike! :)

Vad är felet?

Det har blivit mycket inlägg om mig nu, varför vet jag inte.. Jag kanske är en självupptagen person med dålig självinsikt? Ingen aning, men jag kan gissa mig till hur (o)intressant det är att läsa om mig..
Ville bara säga att jag är medveten om problemet och jag jobbar på det :p

I would lie..

..om jag sa att jag gillade att packa. Därför ska jag helt enkelt berätta att jag hatar att packa..
Och varför packar jag? Jo, jag ska till Frankrike imorgon med Kajsa, Fanny och Jennifer :) VI ska bo hos Elida, besöka hennes skola (internationell) och ha det supermysigt helt enkelt! :)
Jag kommer att sakna ihjäl mig efter alla här hemma, men det ska självklart bli jättekul! :)

Just nu väntar jag på att Kajsa ska komma, hon ska sova över här och så åker vi tillsammans till Arlanda imorgon. Iih, hoppas allt går bra och att packningen inte försvinner!

..Men efter regn kommer solsken!

Idag (måndag, 2/4), började helt okej, men framåt efetrmiddagen, när jag skulle bli hämtad, var pappa en halvtimme sen (..). Jag frös ihjäl, vilket gjorde mig liite smått irriterad. Jag fryser väldigt lätt, och det tar ett tag innan jag blir varm igen. Det är jättesnällt att han hämtar/lämnar, men när jag alltid får stå och frysa blir jag lite irriterad ibland. Men jag klagar aldrig, just för att jag egentligen bara ska vara glad för att bli hämtad, det är inte alla som blir det.

Hur som helst, när jag kom hem åt jag och gick upp till stallet, där världens smutsigaste Flugan glatt väntade. Efter mycket ryktande (mycket!) kunde vi äntligen ge oss ut i det nu ganska fina och soliga vädret.

Hon var helt underbar idag - lika pigg som vanligt, men utan att hetsa och försöka springa hela tiden. Jag kunde rida på långa tyglar jättelångt, utan att hon försökte sticka iväg i trav. Vi lyckades gå galopp sex gånger!! Flugan har svårt för att galoppera, men idag gick det super!
Dock fick hon springa in i galoppen från trav, men ändå, hon fattade galopp rätt snabbt, så jag är superglad! :)
Nästsista gången gick det dock alldeles för snabbt, men då halvstack hon. Jag har aldrig travat så snabbt i hela mitt liv, och galoppen var ju inte särskilt långsam den heller.. (den var, ommöjligt, ännu snabbare!).
Flugan är ju faktiskt en riktigt snabb travare, dock var hon tvungen att avsluta sin travkarriär rätt snabbt då hon blev sjuk (och dessutom inte uppskattade resvägarna).

När vi red förbi en stor, öppen gräshage vill hon svänga in där, så jag gav henne långa tyglar och lät henne gå vart hon ville. Vi slutade i en annan hage, i en jättefin "glänta". Det var faktiskt superfint där!
Och det var väldigt roligt att se hur hon valde väg, hon visste oftast precis vart hon ville gå, och ibland velade hon in i sista sekund vilken sida av trädet hon skulle gå på.. :)Det fanns en liten "backe" i den sista hagen, och den bestämde sig Flugan för att galoppera uppför. Hon travade knappt emellan ^^

Påväg hem igen, min mobilkamera är riktigt dålig ibland.. Det var jätteljust och fint iaf ^^

Självporträtt á la Flugan :) Hon stod stilla hela tiden så fort jag gjorde halt, något som inte brukar förekomma i vanliga fall.. :p

Hemma efter en underbar tur :)

Söndag 1/2

Den här dagen har varit hemsk! Hemsk, hemsk, hemsk..
Efter att Jennifer och Kajsa hade åkt, runt tolv, började Luna att kräkas. Och kräkas. Och kräkas. Hon var helt enkelt magsjuk. Gissa hur mycket spyor jag torkat idag? Ungefär tiotusen, känns det som.
Till råga på allt kunde jag inte sluta att göra illa mig själv - först slår jag i lillafingret så att knogen svullnar, sedan lyckas jag på något sätt köra in min stortånagel under min fotknöl på vänsterfot riktigt djupt (och lyckas dessutom dra den ytterliggare en bit). Som om inte det vore nog slår jag i huvudet, först i en träkant och sedan i en hylla. Hallå, hur lyckas man?!

Sista gången jag slog i huvudet fick jag stanna och ta ett djuuuupt andetag för att inte bli helt galen. Efter det gick jag och torkade min tiotusende spya, som var enormt stor. Om jag inte själv sett att det var Luna som kräktes skulle jag ha svårt att tro att den kom från henne.

Det där med foten rekommenderar jag starkt att låta bli. Nu kan man ju iof undra hur långa tånaglar jag har, så jag ska tillägga att de faktiskt är nästan helt nyklippta.
Värsta dagen, skönt att den är över!

Shetland Sheepdog

Igår lyckades solen äntligen tränga igenom alla tjocka moln (precis i tid när jag kom hem från promenaden -.-), så jag släpade mig ut och fotade några sheltisar som är på pensionatet just nu.
Det ligger självklart bilder i min bilddagbok (http://dayviews.com/felill/2012/3/31/), men här kommer några till;


And of course..

..så missade vi Earth Hour, igen!
Dock hade vi faktiskt strömavbrott i ungefär en timme, så det kanske jämnar ut det ändå?

Förutom den lilla missen så har helgen varit bra. Igår hade jag filmkväll med Kajsa och Jennifer, supermysigt som alltid :) Idag har vi hunnit spela in en "intervju" till engelskan imorgon som ska redovisas (..).
Mamma är på kattutställning, och lat som jag är orkade jag inte följa med den här helgen - jag har varit så himla trött den här veckan! Måste vara det hemska vädret.. Istället har jag fotat underbara sheltisar, gått med hundarna och klippt bebisvalparnas klor.

Mycket intressant inlägg.. Sheltiebilder kommer snart! :)

RSS 2.0