Vårtur

Trots att det såg grått ut när jag vaknade imorse blev det en jättefin, och ganska varm, dag.
Jag red en supermysig tur med Flugan, och det kändes verkligen att våren är påväg nu, så vi får verkligen hoppas att det här vädret håller i sig!

Jag bestämde mig för att rida ganska långt, så vi styrde kosan mot Kimsta. Det är nästan som en liten by med lite hus, ett stall och några hagar. För att komma dit fick vi rida längs vägen ett litet tag, vilket gick jättebra. Flugan fick dock syn på en ryggsäck som någon hade hängt ut, och den var konstig.
Det var jättebra träning för henne, även om hon inte är särskilt rädd av sig, så är det alltid bra att få se nya saker :)

Flugan innan ridturen. Det kändes som om jag hade glömt något när jag ledde ut henne och kom inte
på det förrens jag precis skulle sitta upp - hjälmen!

Vi träffade två hundar, den ena med ägare och den andra verkade vara ute och irra runt ensam. Den var ändå förvånansvärt duktig; när jag och Flugan kom tittade den på oss ett tag och gick sedan in på sin tomt och försvann. Tur att den var så snäll, för vi var tvungna att rida förbi.

När vi passerat det sista huset kom vi till skogsvägen som jag planerat att rida till. Vi (Flugan) fick klättra lite, och passera tre vägbommar (tur är det att det finns vägar runt om bommarna!).
När vi passerat sista kom vi äntligen dit jag hade planerat - stora, fina, breda vägar utan ett hus i sikte, och inte en enda bil eller människa överhuvudtaget. Vägarna där är jättefina, utan några skarpa svängar, och det är dessutom bra underlag - perfekt att rida!

I slutet av ridturen fick jag faktiskt Flugan att galoppera, vilket gjorde mig överlycklig, haha ^^
Hon kan självklart galoppera, men hon helst travar hon, så vi har lite problem att få igång henne i galopp för tillfället, men vi tränar på det. Hon behöver lära sig vad vi verkligen vill att hon ska göra och att hon inte behöver trava jättesnabbt hela tiden.

En helt perfekt ridtur, med perfekt väder - bättre kunde det inte bli :) Vi var ute i ungefär en timme och ryftio minuter, supermysigt! ♥


Här red vi - dock täckte molnet, men vi red ungefär lika långt ovanför molnet ^^


Översvämning vid stallet - varje år


Liten städar

Igår tog jag äntligen tag i mitt (väldigt smutsiga) akvarium.
Att städa ett akvarium är varken svårt eller på något sätt en avancerad uppgift. Det är tidskrävande, men om man har bra "utrustning" (te.x en slang att suga upp både sand och vatten med), är det inte särskilt svårt. Ganska enkelt, faktiskt. Fiskarna rymmer ju inte direkt, och inget vatten brukar hamna på golvet. Lätt som en plätt. 

Så, igår släpade jag alltså fram en stor, rosa hink, en grön liten akvarieslang samt lite bunkar att ha fiskar och sand i. Växterna, pumpen och doppvärmaren hamnade på en bricka och jag la en handduk under, ifall jag skulle spilla vatten - vilket jag aldrig brukar göra. Kanske någon enstaka droppe, men absolut inte mer.
Så fort man börjar kånka omkring på grejer och göra ljud ifrån sig samlas katterna, de eviga åskådarna. De tycker alltid det är lika intressant att sitta och iaktta oss människor när vi arbetar eller hittar på grejer, och den här städningen var inget undantag. Medan några bänkade sig i min säng och i hundkorgarna (och Socker tjurigt blängt på mig när jag tagit av taket till akvariet, en av hennes favoritplatser om hon inte kan ligga i mitt knä), så kom Liten instövlande och undrade vad vi höll på med.

Medan Liten satt vid mina fötter började jag tömma vatten och sand i hinken. När det blev fullt kånkade jag iväg på hinken, hällde ut vattnet för sig och sanden för sig, och så höll det på. Ändå tills Litens nyfikenhet gick så långt att hon drog ut slangens ena ände på golvet medans jag tömde. Plums sa det, och så badade både jag och Liten i vattnet. Somliga straffar gud direkt, för Liten fick sig ett akvariebad och blev rätt blöt. Hon var dock så exalterad över sanden som rörde sig och lät, och fiskarna som guppade runt i en av bunkarna. Efter denna lilla incident fick jag springa runt på bara fötter med plaskande byxor, och hela mitt golv var täckt med sand.


Liten lyckades faktiskt dra ut slangen ännu en gång, och när jag tappade koncentrationen på slangens ände som låg i akvariet sögs en räka ut (jag hade nämligen inte tagit ut alla fiskarna och räkorna). Spänningen var, för Liten, olidlig när den lilla räkan hoppade omkring på golvet. Jag sprang efter med en bunke och en penna, men varje gång jag nästan fick in den lilla räkan i bunken hoppade den upp och iväg. Liten försökte faktiskt inte äta upp den, hon tyckte bara det var hur kul som helst att titta på och följa efter. Dock höll hon nästan på att krossa den under sin söta lilla chokladtass några gånger.

När jag lyckats tömma akvariet försökte jag svabba upp så mycket vatten som det gick. Medans jag väntade på att sanden skulle torka (den som låg på govet, och det avr mycket mer än den ihopsamlade lilla högen på bilden, kan jag säga..), så gick jag och tvättade av växterna, pumpen, doppvärmaren - allt som var i akvariet alltså.
Till min förvåning hoppade plötsligt en räka ned i handfatet, där det var väldigt varmt vatten. Den lilla stackarn skuttade omkring för att inte bränna sig, och som tur var hade jag en liten bunke med mig, så jag fyllde den snabbt med lagom kallt vatten och lyckades få i räkstackarn i den.
Mina fiskar och räkor brukar inte vara såhär rymningsbenägna, jag vet inte riktigt vad som hände igår..


Liten är helt trollbunden av fiskarna


Såhär fint blev det tillslut - dock ser det väldigt tomt
ut. Jag ska försöka att sälja det snart, så tyvärr
får det vara tomt ett tag.

U-kullen (sphynx)

Idag har jag fotat de små underbara kissebarnen i U-kullen som är runt 5-6 veckor och är alldeles underbara! :)
Här är lite bilder;Jean Dark Ursula AndressJean Dark Uma ThurmanJean Dark Ulla WinbladhJean Dark Ulla-BellaJean Dark Uncle Sam

Rasspecial

Nu har jag varit jättelat och kopierat resultaten från min bilddagbok (http://dayviews.com/Felill/502401266/)

Rasspecial
(Chinese Crested /Powder puff)

Luna: BIR & BIS-2 (Valp, 6-9mån)! Jag är så otroligt glad och stolt över henne! Domaren hade svårt att bestämma sig, vi fick springa extra innan hon kunde bestämma sig - men jag är hur som helst JÄTTESTOLT! (Jean Dark Lady In Red)

Saga: Trea i sin klass med CK, oplacerad i Bästa tik, men hon var jätteduktig, både konkuransen och domaren var hård/a, det var ju ändå rasspecial ^^ (Sun-hee's I'm a Marionette)

Kinesmänniskorna var charmade av lilla Luna som ville hälsa på allt och alla. De flesta som gick förbi försökte hon ta kontakt med och hälsa på. Det är inte många kineser som är så glada och framåt att de själva tar kontakt med främmande. Fick höra flera gånger "vilken otrolig kines, och en "valp" dessutom!". Väldigt roligt, jag har verkligen världens underbaraste hundar :) (och då måste jag ju skryta lite :3)
Jag fotade, så bilder kommer :) Dock inga fler på Luna, eftersom att det var jag som visade henne ^^
Nu ska jag sätta mig och skriva, skojskoj ^^

12 är nästan kväll

Jag och Ammi (knorrsvans.se) har tränat med hundarna idag - vi brukar hyra ett ridhus på fredagarna och träna, vilket verkligen är superbra nu när det är så svårt att träna utomhus.
Det gick helt okej, både Saga och Luna var lite okoncentrerade, men inte överdrivet. Saga har dock en tendens att vara lite okoncentrerad, vilket vi såklart håller på att bygga upp (koncentrationen), men allt tar ju sin tid. Men hon har faktiskt blivit mycket bättre :)

Igår hade jag, Kajsa, Elida, Fanny och Jennifer filmkväll hemma hos Elida, vilekt var supermysigt! ♥
Vi sov över där allihop, och mamma kom och hämtade mig vid nio. 
Väl hemma packade jag mina skolgrejer, rev efter mina diverse hundgodisar och duschade. Runt tio kom Ammi och hämtade mig, Luna och Saga, och så tränade vi mellan tio-elva. Därefter bar det av till tåget.
Tyvärr missade jag 13-tåget, jag var tvungen att köpa en macka eftersom att jag inte ätit vare sig frukost eller lunch, och eftersom att vi börjar kvart i tolv får vi heller ingen lunch - powerwalk till skolan eller svälta ihjäl stod det alltså mellan. Eftersom att jag ändå har lite överlevnadsinstinkt valde jag att köpa en toast.
Jag missade tåget med ungefär en minut.. Hurra!

Fanny såg till att fotografera vår vackra samling av onyttigheter - både hon, Jennifer OCH Elida hade bakat (!). Jag hade med mig chips och popcorn, och det fanns ingen ände av allt onyttigt, haha ^^

Semmeldagen i all ära

Trots att jag "missade" kanelbullensdag, och i princip alla andra godsakers dagar innan dess, lyckades jag faktiskt stoppa i mig en semla idag.
Jag var och fikade med Jennifer och Kajsa efter skolan (vi slutade så underbart tidigt som tjugo i fyra. Vår lärare behagade inte ens att komma..), och var bara tvungen att beställa en semla. Jag fick självklart den semlan som hade allra minst florsocker på locket (as always :(), men men, den var ganska god ändå. Semlor överlag är gott!

Egentligen har den har dagen varit ganska så ointressant - det har inte hänt något speciellt alls. När jag kom hem runt halv sex stoppade jag i mig en macka och tog mig, likt en vaggande pingvin, till stallet på våra isklädda vägar. Halt är bara förnamnet!
Jag har ätit onyttig mat hela dagen (kinamat till lunch, semla och varma mackor till middag - tänkte att ni behövde veta), pratat lite halvhest och i princip bestämt mig för att byta gymnasium om jag får plats på den jag vill byta till.
Jag hoppas att Kajsa också tänker byta, och att hon möjligtvis kan tänka sig att börja på samma som mig igen :)

Jag tror att jag håller på att bli förkyld.. Dock kan jag aldrig bli riktigt förkyld, oftast får jag ont i halsen, blir lite snorig och möjligtvis, kanske, kanske lite hes. Jag får nästan aldrig feber, men förkylningen brukar kunna locka till sig min huvudvärk. Hemskt..! Jag totalvägrar att bli sjuk över sportlovet. Får försöka tvinga mina små immunförsvarsgubbar att arbeta lite hårdare och sluta slappa. Det kan de få göra nästnästa vecka, helt okej :)

Nu ska jag gå och duscha, sedan är det dags att gå och dö i sängen - och klockan är bara åtta! Men jag känner den äckliga huvudvärken som kommer krypande, så jag tror att jag ska ge upp för idag och slockna så snabbt som möjligt. Imorgon är en ny dag, förhoppningsvis någorlunda bra.
Time will tell :)

Och förresten, det kommer mer om djuren, vet inte varför jag inte skrivit något om dem.. Jag själv är inte särskilt intressant, och eftersom att jag titt som tätt skriver som en kråka är det antagligen inte särskilt underhållande att dras med inlägg om mig.. Ville bara säga det, godnatt! :)

Jag & Flugan

Haha, ja, det här inlägget blir ju inte lite tätt inpå det föregående, men var tvungen, hehe :3

Det var några som ville se fler bilder på mig och Flugan, så här ska ni få några :) Dessa bilder är det Sofia, min andra lillasyster (Sodoll på dayviews.com), som har fotograferat.

Såhär såg det ut på riktigt ^^

Sofia och Flugan
Godnatt! :)
Och jag blir ju inte direkt ledsen om ni skulle få för er att kommentera ^^

Dåligt beslut.. Eller, bra.. Eller?

Usch, så svåra beslut.. Jag vet inte hur jag ska göra, vad blir bäst? Så otroligt svårt att veta..

Nej, nu ska jag gå och dra täcket över huvudet och sova, gud så skönt! Är dock lite orolig över mitt elaka huvud som värker.. Jag håller på att bli förkyld, och då kan mitt huvud däcka ihop allvarligt.. :<

Jag har iallafall gjort lite vettigt idag - redigerat bilder, gjort min läxa i historia (nästan helt klar..).
Haha, jaja, som sagt så ska jag sova nu, Saga sitter och väntar och resterande småskitar har sedan länge däckat :)ISO in my ♥ - förutom nu....

Om det finns någon ensam människa därute som läser min blogg så tänkte jag klaga lite på ISO:n (inställning i kameran som gör att man kan fota, trots attd et är ganska mörkt. Dock blir bilderna korniga..).

Idag var jag jätteduktig och fotade lilla Jean Dark Twiggy. Som vanligt kom några av de andra katterna och ville vara med, så det blev lite bilder på dem också.
Om man har en IQ som ligger på samma nivå som en guldfisk, vilket jag har, så glömmer man självklart att man ställt in ISO:n på en av de högsta som finns (6 400....), efetrsom att jag fotade hundar i en mörk hall i helgen.
Toppen!

Jag ahde sovmorgon och fotade runt åtta, så tyvärr hann jag inte ta nya bilder när jag kom på att ISO:n var skyhög. Sorgligt..Jag ska försöka hitta koden för ramar runt bilderna så snabbt jag kan :) Och försöka fixa inläggsbakgrunden, tvivlar dock på att jag kommer lyckas med det... :(

Akut hjälp is needed..!

SOm ni kanske ser så är det krig mellan mig och bloggen för tillfället..
Om nigån skulle vilja vara snäll och hjälpa mig att få bloggen på min sida igen, med koderna rätt, så skulle jag bli väldigt glad.
Och bloggen också, trots att den inte vet om det än..

MinnieNamn: Suanho's Minnehaha                                        Minnie har haft två kullar, och sammanlagt
Ras: Chinese crested                                                    femton valpar. Hennes två kullar är Jean Dark's
Kön: Tik                                                                             F-och L-kull. För att se valparna, gå till Minnies
Född: 25 januari 2008                                                    sida och bläddra längst ned.


(Minnie, några månader) (Minnie 1,5 år)

Minnie kom till oss i januari 2009, så hon var precis ett år när vi köpte henne.
Från början så var det meningen att hon skulle bli min nya utställningshund, och självklart en familjemedlem, men det blev inte riktigt som vi planerat vilket är riktigt synd eftersom att hon är så himla fin.

Minnie själv är en glad och trevlig, jättefin vit-mahognyfläckig kinestik.
Hon är lite försiktigare än de andra, och inte alls lika framfusig, utan att vara  rädd. Även om hon gärna hälsar på nya människor föredrar hon hellre att vara med sin familj än att smöra in sig hos nya människor - de får de andra stå för :)
Minnie är en otroligt gullig hund, och man känner titt som tätt någon som sitter och buffar på ens hand och tjatar om att bli klappad eller kliad.


Minnies egna sida; http://www.chinesecrested.no/no/registry/76873/Suanho.s+Minnehaha.html


Deltoideus is my friend

Sitter i skolan just nu, har precis haft ett NO-test som är skrattretande simpelt - vår lärare är runt 75 och nästintill senil. Sorgligt, för jag förlorar så himla mycket kunskap pågrund av våra oseriösa NO-lektioner..

Förövrigt så har vi också haft idrottsprov, och då skulle vi kunna namnge musklerna på både latin och svenska (och skriva ut vart de sitter). Enligt min mening är det en vääldigt onödigt att kunna musklerna på latin (?), jag hade lika gärna kunnat träna in hundens skelett eller något annat som faktiskt är viktigt..

Mycket läxor men inget att göra..?

Nu har jag äntligen kodat klart min väldigt vackra blogg ^^ Den är ju inte särskilt tom, och jag kommer absolut inte att vilja ha en ny design om typ en vecka.. Men men, det får väl "funka för tillfället" (som jag så många gånger tänkt när jag satt mig för att koda). Jag är desstom väldigt nöjd med namnet på bloggen (..).  

Det jag egentligen skulle berätta var om min otroligt givande dag. Det är nämligen så att alla lektioner efter lunch, förutom mentorstid, var inställda. Tjoho!
Lärarna har dock lämnat lite uppgifter, och eftersom att jag inte vill ha frånvaro sitter jag kvar till 15:40. Otroligt roligt!

Samhällslektionen ägnades iallafall åt att koda "klart" det sista av bloggen, och retoriklektionen, där jag redan gjort klart min uppgift, ägnas åt att titta igenom alla bilder och grupper på bilddagboken, spela något tråkigt på facebook, läsa igenom olika uppgifter och titt som tätt ögna igenom idrottspappret några gånger var femte minut (vi har prov på muskler imorgon, samt ett NO-"prov").

Intressantaste inlägget på länge.. Jag ville bara berätta att jag ska börja blogga igen; jag får hoppas att någon orkar läsa allt jag skriver :)


Jag ska dessutom passa på att tacka Fredrika för hjälpen med flikarna (som inte alls ville samarbeta!). Tack för hjälpen! :)
Fredrika hittar ni här, hon är klart värd att följa! ^^ (http://hundi.blogg.se/)

RSS 2.0